Deo programa uživo pred publikom a jedan deo biće emitovan preko onlajn platformi KC Zrenjanin.

XI Festival stripa “Stripolis” održaće se od 17. do 19. septembra 2020. godine u Zrenjaninu. Jedinstveni programi se ove godine održavaju u Kulturnom centaru Zrenjaniina i galeriji ALUZ. Pored programa koji će se odvijati uživo pred publikom jedan njegov deo biće emitovan preko onlajn platformi Kulturnog Centra Zrenjanina.

PROGRAM FESTIVALA

Četvrtak, 17.09.2020.
19:30h.
ZRENJANINSKA STRIP SCENA KROZ VREME
Razgovor sa gostima. Gosti: Nikola Štiklica, Mirko Čolak, Stevan Subić, Teodora Lucić

Hol Kulturnog centra Zrenjanina

20:00h.
Online razgovor sa Zoranom Đukanovićem

Petak, 18.09.2020.
19:30h.
RAZGOVOR SA GOSTOM MIŠOM RADIČEM MIJATOVIĆEM

Hol Kulturnog centra Zrenjanina

Subota, 19.09.2020.
19:30h
RAZGOVOR SA JUGOSLAVOM VLAHOVIĆEM

Hol Kulturnog centra Zrenjanina

U toku festivala u holu Kulturnog Centra Zrenjanina biće postavljena izložba Jugoslava Vlahovića “Flower Power”. Ona predstavlja ciklus crteža koji je spojio oružje i cveće, a počeo je veoma spontano pre više godina. Danas ova zbirka broji preko 65 radova koji će biti izloženi. Izložba će trajati do kraja septembra.

U galeriji ALUZ (u prostoru Narodnog Muzeja Zrenjanina) od 17. septembra do 17. oktobra biće postavljena izložba printova Petra Meseldžije pod nazivom “Od strip-kvadrata, do slike”. Po završetku izložbe printovi će biti podeljeni ljubiteljima umetnosti ovog autora.

Kao i svake godine štamparija i studio za grafučki dizajn “Diginet” ljubiteljima festivala koji donesu svetle majce, torbe ili druge tekstilne predmete besplatno će odštampati željenu aplikaciju – crtež.