Košarkašice “Proletera 023” i vaterpolisti “Proletera” ostvarili plasman u super-lige Srbije.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković primili su danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, košarkašice i rukovodstvo ŽKK “Proleter 023” i igrače i rukovodstvo Vaterpolo kluba “Proleter”. Prijem je organizovan povodom ulaska tih klubova u super-lige Srbije, ali i povodom 6. aprila, Međunarodnog dana sporta, koji grad Zrenjanin ove godine dočekuje kao Evropski grad sporta. 

Čestitajući im na sportskom uspehu, zamenik je istakao da je i košarkašice i vaterpoliste u protekloj sezoni karakterisalo veliko zalaganje, velika borba i želja za uspehom, kao i da ambicije i namere da se dokazuju imaju i u najvišem ligaškom rangu.
– Zrenjanin je bogatiji za dva nova superligaša, košarkašice “Proletera 023” i vaterpolisti “Proletera” sigurno su ponos “Evropskog grada sporta” ove godine i nešto što grad posebno ceni. Tu je i taj drugi momenat koji će grad ispoštovati, viši rang takmičenja i veća sredstva, da bi te ambicije koje klubovi imaju mogli da ostvare i sigurno je da možemo očekivati još dobrih rezultata. Nadamo se uskoro i prisustvu publike na uatkmicama, jer ovi mladi ljudi svakako zaslužuju i podršku i bodrenje sa tribina, to je, jednostavno, sastavni deo sporta – rekao je Santovac.

Na prijemu su se zahvalili trener ŽKK “Proleter 023” Marko Marinkov i predsednik VK “Proleter” Dragoljub Bjeloglav. 

Prvotimka ŽKK “Proleter 023” i mlada reprezentativka Srbije Bojana Škundrić kazala je da je atmosfera u klubu sjajna, kao i tokom cele sezone, a sada je to još izraženije.
– Svi smo zadovoljni i srećni što smo uspeli da ostvarimo cilj koji smo na početku sezone postavili. Za sada u klubu nema izmena, bez obzira što idem na studije, odlučila sam da ostanem u “Proleteru” i pomognem klubu. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i sledeće sezone i ostati prvoligaši – rekla je ona.

Bojana je istakla da je nedostajala podrška navijača, s obzirom da su svi mečevi igrani pred praznim tribinama, ali da su ipak dale sve od sebe i ostvarile cilj.
– Nadamo se da će sledeće godine biti prilike da dođu i gledaoci i uvere se zašto smo baš mi ušle u prvu ligu – rekla je još Bojana Škundrić.

Luka Bosić, kapiten vaterpolista “Proletera” kazao je da klub već ima određene planove za naredni period, a da je za njima kontinuirani rad.
– Počeli smo od Druge lige, pa preko Prve-B lige, a sada smo prvaci Prve-A lige i tri kola pre kraja takmičenja uspeli smo da obezbedimo plasman u Superligu. Što se tiče ekipe i posvećenosti, nema nikakvih zamerki, od trenera, pomoćnog trenera, uprave, cele ekipe, tima, od prvog do četrnaestog igrača svi su posvećeni i naravno, istakao bih i podršku grada bez koje sve ovo ne bi moglo biti realizovano, jer se ipak sve svodi na materijalnu podršku – rekao je on i ukazao na specifičan način treniranja, budući da nisu svi u Zrenjaninu, ali da je plan da od naredne godine svi budu u našem gradu, da zajedno treniraju i da imaju što više treninga.

Rekao je da vaterpolisti “Proletera”, čiji igrači u proseku imaju od 22 do 23 godine, imaju sve uslove da ostvare još bolji rezultat sledeće sezone.
– Ekipa je mlada i mislim da nas je to i dovelo na kraju do ovakvog rezulata – istakao je on.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs