Praznik Setog Kozme i Damjana.

Predsedništvo Podružnice lekara Zrenjanin čestita lekarsku Slavu – 14. novembar, praznik Setog Kozme i Damjana, svim lekarima i ljudima koji ove svetitelje poštuju i slave. Ovi svetitelji su svojim životom posvedočili šta znači biti pre svega čovek i hrišćanin, a potom i kako se znanje i dar isceljenja primenjuje. Zdravlje je kroz vekove shvatano kao najveća vrednost svakog čoveka, a danas, u okolnostima u kojima smo se našli razumemo to više i bolje nego ikada. 

Podružnice lekara Zrenjanin broji skoro 500 članova, najviše lekara, ali i stomatologa i biohemičara sa teritorije Srednjebanatskog okruga. Koristim ovu priliku da u ime svih članova Podružnice, Predsedništva Podružnice, najužeg rukovodstva, kao i u svoje lično ime, uputim apel i podsetim na važnost odgovornog ponašanja svakog pojedinca prema sebi, svojim bližnjima i celoj zajednici. Poštovanje preporučenih mera, nošenja maski, socijalne distance i izbegavanja nepotrebnih kontakata, praćenje i slušanje saveta struke u sadašnjem trenutku je od najvećeg značaja za očuvanje zdravlja svakog čoveka.

“Ponašajući se odgovorno prema sebi i drugima, Predsedništvo Podružnice je ove godine donelo odluku da nećemo organizovati svečanu večeru, kako je to do sada bio običaj, kao i da se kumstvo koje je uzeto prošle godine, s obzirom da nema uslova da se svečano obeleži i preda, prenosi se za narednu godinu” rekla je u svojoj čestitki dr Bojana Vještica – predsednice Podružnice lekara Zrenjanin i kume Slave.