Predsednik Mirović: Zrenjanin pokretač razvoja Banata

Predsednik Vlade APV Igor Mirović je zajedno sa svojim saradnicima, pokrajinskim sekretarima Ognjenom Bjelićem, Vukom Radojevićem i Vladimirom Batezom posetio Zrenjanin. Oni su najpre zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima obišli radove na uređenju obale i izgradnji pristana na Begeju, gde je predsednik vojvođanske vlade najavio i nastavak rekonstrukcije kanala sve do rumunske granice te da se Zrenjanin i Temišvar povežu i na ovaj način. Radovi se izvode u sklopu projekta IPA Srbija Rumunija – Revitalizacija navigacione infrastrukture kanala Begej, a vrednost je 13,8 miliona evra. Realizacija ovog projekta omogućiće bolju plovnost kanala. 

Tokom radne posete Zrenjaninu predsednik Mirović obišao je i Gradski stadion, koji je posle više decenija rekonstruisan, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 120,1 milion dinara. Mirović je otvorio rekonstruisanu atletsku stazu na gradskom stadionu u Karađorđevom parku, koja je izgrađena u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga. “Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata”, rekao je predsednik Mirović.

Na kraju posete Zrenjaninu, predsednik vlade APV otvorio je treći po redu međunarodni privredni sajam „ZrBizNet“ u hali sportova „Medison“. Predsednik Mirović je rekao da je tokom posete Zrenjaninu i obilaska zajedničkih radova koje sprovode pokrajina i grad video da sve teče u najboljem redu i da se Zrenjanin posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja ne samo Banata i Vojvodine nego i cele zemlje. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zahvalio se na poseti, ali i na podršci koju Zrenjanin ima u poslednje tri i po godine od pokrajinskih institucija i istakao da se lokalna samouprava trudi da svuda promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, kao i da je u poslednje dve i po godine otvoreno novih 4500 radnih mesta.