"Petrovgrad Basketball U16 Cup".

Četvrti po redu kadetski košarkaški turnir "Petrovgrad Basketball U16 Cup" održaće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 16. do 18. marta. Zrenjanin će imati tu čast da, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti velikane evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče, Lokomotivu Kuban, Stella Azzurra i reprenzetacije Crne Gore i Rumunije u uzrastu U16 . Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke, kao i da pomognu oboleloj deci kroz humanitarni karakter turnira.

basket4

Turnir će biti održan u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina. U prethodne tri godine, tih dana, Zrenjanin je bio centar omladinske košarke ali i grad najvećeg srca jer su posetioci kupovinom ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomagali misije humanitarnih udruženja i fondacija koja u fokusu imaju lečenje dece. Podrška je do sada pružena Udruženju "Transplant heroji", Fondaciji "Podrži život" i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR.

basket1

Za ovu godinu i četvrto okupljanje u Zrenjaninu, posetioci turnira doniraće sredstva Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život" koja pomaže oboleloj deci i njihovim porodicama u procesu lečenja u zemlji ili inostranstvu.

Zrenjanin, kao grad sporta ima bogatu sportsku istoriju, ali i tradiciju organizovanja velikih međunarodnih takmičenja. Cilj ovog turnira je da se omogući mladim košarkašima naše zemlje da razmene iskustva sa sportistima iz inistranstva. Ljubitelji košarke uživali su u bravurama podmlatka domaćih timova Partizana, Vizure, Petrovgrada, Proletera itd kao i timova Real Madrida, Barcelone, Stella Azzura, Fenerbahce, Darussafaka, EA7 Armani Milano, Vasas Academy, Lokomotive i Cibone. Tokom prethodna tri turnira, kroz grad na Begeju prodefilovao je impozantan broj mladih košarkaških nada, od kojih su neki već tada bili prave zvezde. Da je ovaj turnir pravi rasadnik talenata dokazuje i to da su na ovom turniru igrali, danas već svetski poznati košarkaški talenti, Dino Radončić i Luka Dončić.

basket3

Rekonstrukcijom hale Medison ove godine turnir je proširen na još dve takmičarske selekcije U14 I U12, gde će gostovati 11 stranih ekipa iz Slovačke, Mađarske, Rumunije i Slovenije iz koje dolazi i najjači košarkaški klub u ovoj kategoriji, Union Olimpija.