Božićno-novogodišnji humanitarni koncert Horskog festivala „Slobodan Bursać”.

Tradicionalni novogodišnji humanitarni koncert „Praznične horske čarolije” biće održan u subotu 21. decembra u Baroknoj sali Gradske kuće sa početkom u 19 časova. Na programu su dečije pesme novogodišnjeg i božićnog karaktera. Koncert se održava u okviru promotivnih aktivnosti sedmog Horskog festivala „Slobodan Bursać” koji će biti održan početkom juna 2020. godine.

Na koncertu će nam se ovog puta predstaviti:

1. Muzička škola „Aleksić” – Zrenjanin

2. Hor muzičkog zabavišta „Sanjalice” udruženja „Kolegijum” – dirigent Sanja Popović

3. Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina – dirigent Senka Milisavljević

4. Dečiji hor „Prepodobni Rafailo Banatski” – dirigent Jana Drašković

Ulaznice za ovaj koncert su slatkiši i slane grickalice od kojih će biti napravljeni paketići namenjeni deci uzrasta od tri do šest godina sa smetnjama u razvoju, koja su polaznici Osnovne i srednje škole „9. maj” iz Zrenjanina. Ukoliko je neko u mogućnosti da donira i igračke za decu, sve što se prikupi biće donirano ovoj školi.

U ponedeljak, 23. decembra biće organizovana podela paketića a tom prilikom će CEKOM – Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju izvesti novogodišnju predstavu za decu u školi.

Organizatori programa su Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions, a sponzor manifestacije je Trgovinski lanac PerSu.