Širok asortiman jelki u „Čistoćinom“ rasadniku.

“U skladu sa nastupajućim praznicima, ono što je kod nas najaktuelnije je prodaja jelki. Rasadnik JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin (koji se nalazi u Radničkoj ulici bb, naselje Šumica) već dugi niz godina raspolaže sa više vrsta zimzelenog drveća, koje smo navikli da vidimo ukrašene u našim domovima, poslovnim prostorijama i po ulicama, a to su smrča (u narodu poznatija kao jelka), zatim Pančićeva omorika, prava jela, bodljikava smrča, srebrna jelka itd., i to po veoma povoljnim cenama”, rekla je Danijela Tančić, PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. 

Cene jelki ove godine kreću se od 1300,00 dinara do 2100,00 dinara u zavisnosti od uzrasta i vrste jelke. U “Čistoćinom” Rasadniku jelke se prodaju isključivo sa busenom. Svaki kupac prilikom kupovine jelke dobiće najstručniju i najkompletniju preporuku o njenom čuvanju i negovanju tokom praznika, kako da je zasadi u svom dvorištu da bi imala velike izglede da poraste u jedno pravo, lepo drvo u kom će kupci uživati dugi niz godina. Da bi se jelka sačuvala u kućnim uslovima i kasnije uspešno zasadila, preporučuje se da se busen jelke, koja se inače drži u toploj prostoriji, svaki treći dan blago zalije odstojalom vodom kao i da se orošavaju četine (iglice), da ne bi dehidrirale. Nakon praznika jelka treba da se prenese u hladnije prostorije, da bi se adaptirala i posle par dana treba je zasaditi na pripremljeno mesto u bašti na dubini busena.

“Sve dodatne informacije zainteresovani građani mogu dobiti putem telefona 023/562-107 ili u samom rasadniku. Radno vreme je radnim danima u periodu od 7.00-15.00 časova, a subotom od 7-14h”, dodala je Tančić.