Rečni tanker, dužine 135 metara i kapaciteta nosivosti preko 4.300 kubika.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić i druge brojne zvanice prisustvovli su danas, u brodogradilištu “Bomeks” kraj Perleza, svečanom porinuću rečnog tankera, najvećeg koji je do sada proizveden u brodogradilištu u našem gradu.

Gradonačelniku Salapuri je pripala čast da razbije bocu šampanjca o trup broda, što je tradicionalni običaj prilikom prvog porinjanja broda u vodu.

Marko Pražić, direktor “Rubikon Šiping Kompani”, zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i ukazao da je ta kompanija vlasnik oba brodogradilišta u Zrenjaninu – “Begej” i “Bomeks”. Naveo je i da je tanker koji je danas porinut veoma specifičan i prvi, kao takav, napravljen u svetu.


“Nikada nije napravljen ovakav rečni tanker, on je dugačak 135 metara, a ono što je zanimljivo jeste da su u prošlosti ovakvi tankeri pravljeni u težini od preko hiljadu tona, a ovaj je “lagan”, ima samo 855 tona i kapacitet nosivosti preko 4.300 kubika, a biće pogon samo na elektromotore, što je nova generacija u građenju tankera i što znači da nam je ekologija na prvom mestu”, rekao je Pražić.

Gradonačelnik Simo Salapura istakao je da je lokalna administracija u prethodnom periodu mnogo radila na promociji Zrenjanina i privlačenju novih investitora.

“Zahvaljujući znanju i viziji kompanije “Rubikon” i direktora Marka Pražića uspeli smo da vratimo zrenjaninska brodogradilišta visoko na pozicije svetske brodogradnje. Oni su imali znanje i viziju, a mi smo imali tri veoma važne pogodnosti: imali smo infrastrukturne pogodnosti koje se tiču lokaliteta brodogradilišta, u blizini obilaznice, magistralnih puteva, a u budućnosti i u blizini autoputa, takođe, imali smo i prirodne uslove, rečnu mrežu koja postoji u našem gradu, gde krajnji proizvod vrlo brzo može doći do Tise i Dunava, a naravno, treća grupa pogodnosti, ona najvažnija, jeste stručni kadar, s obzirom na tradiciju brodogradnje koju imamo u Zrenjaninu, kao i obrazovne profile koje možemo školovati u našem gradu.”, rekao je gradonačelnik Salapura.

Na izradi ovog broda radilo je prethodnih 10 meseci više od 160 radnika. Namenjen je za transport specijalnih tereta i biće korišćen za potrebe naftne kompanije “Šel”.