Obeležavanje Međunarodnog Dana deteta.

Međunarodni Dan deteta, koji je Generalna skupština Ujedinjenih nacija stanovila 20. novembra 1954. Godine, biće obeležen i u Zrenjaninu različitim manifestacijama.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ ovim povodom uključila se u organizaciju Pop – up festivala, globalnu misiju UNICEF-a posvećenu razvoju emocionalne inteligencije kod dece i mladih. Pop – up dečiji festival održava se svake godine na dan deteta u preko 150 zemalja, Srbija se uključila prošle godine, a zrenjaninska škola „Vuk Karadžić“ biće ove godine drugi realizator festivala u Srbiji. Tako će se na inicijativu učiteljice Daliborke Putić Berarov, u prostorijama škole „Vuk Karadžić“ od 15:45 do 17h nizati psihološke i umetničke radionice na kojima će deca, podstaknuta umetničkim izrežavanjem učiti o emicijama.

U realizaciju festivala u Zrenjaninu, pored škole „Vuk Karadžić“ kao domaćina i organizatora, uključile su se i škole „Djura Jakšić“, „Jovan Cvijić“ i „Dositej Obradović“. Radionice će voditi učitelji i nstavnici škole domaćina, ali i zaposleni u Muzičkoj školi „Josif Marinković“, Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ kao i članovi CEKOM-a i Centar za razvoj civilnog društva.

Organizatori ovog festivala poziovaju sve svoje zainteresovane sugradjane da im se pridruže u ovoj intersantnoj misiji, sutra od 15:45 u prostorijama škole „Vuk Karadžić“.