Nagrade sa 49. Internacionalnog dečjeg festivala crtanja u Japanu.

Škola crtanja i slikanja za decu i odrasle je u oktobru prošle godine uz podršku Pentel-a, i predstavništva Pentela za Srbiju firme Eurocom kao i knjižare Birooprema organizovala radionicu na kojoj su deca crtala i čije radovi su poslati na 49. Internacionalni dečiji festival crtanja u Japanu. Ovaj festival osnovan je 1970. godine u mestu Osaka u Japanu, a organizatori su Pentel kao glavni sponzor, Ministarstvo unutrašnjih poslova Japana, Ministarstvo obrazovanja, kulture, sporta, nauke i tehnologije, Japanska umetnička federacija, Japanska asocijacija za umetničko obrazovanje. Namera im je bila, i dalje je, da se istraži živopisna mašta dece. Ideja da se učestvuje u ovom konkursu javila se iz saradnje sa knjižarom Birooprema gde Škola crtanja i slikanja za decu i odrasle kupuje sav potreban umetnički materijal.

Ukupno su poslata 46 rada od kojih je 7 nagrađeno. Od Evropskih zemalja učestvovale su Nemačka, Švedska, Estonija, Češka, Bugarska, Srbija, Letonija, Slovačka i Slovenija. Iz Srbije ukupno ima 12 dobitnika, od toga 1 specijalna zlatna medalja, 2 zlatne medalje, 4 srebrne i 5 bronzanih. U subotu 19.10.2019. u knjižari Birooprema uručene su nagrade, zlatne medalje su dobili Marko Tomin i Nina Cvetkov, Mia Pendić je dobila srebrnu medalju, bronzane medalje su osvojili Leon Ilić, Marija Berar, Milica Cvetkov i Jana Đogović.

Radionica za 50. Internacionalni dečiji festival crtanja u Japanu realizovana je u subotu 12. oktobra. Učestvovala su deca od 3 do 15 godina koja vole da crtaju. Ovog puta je poslato ukupno 75 radova i sada ostaje da se čekaju rezultati. Škola crtanja i slikanja za decu i odrasle postoji od 2013. godine, namenjena je deci uzrasta od 7 godina, tinejdžerima i odraslima. Kroz Školu prošlo oko 400 dece i odraslih. Polaznici Škole su na mnogim konkursima osvajali nagrade i pohvale. Do sada je ovaškola radove prestavila na šest izložbi. Narednu izložba planirano je da se organizuje sledeće godine, to su završne izložbe, kada se sumira i predstavlja sav rad, trud i sve što se nauči u toku školske godine.

Sve informacije u vezi upisa i održavanja časova možete pogledati na facebook stranici škole.

Foto: Ivan Zamurović