Jubilarna 5. kolonija UM-ING-a.

uming1

U prostorijama kompanije UM-ING na Bagljašu, danas je svečano otvorena jubilarna 5. slikarska kolonija pod nazivom "Paleta 2018". Peti saziv ove slikarske kolonije, svečano je otvorio inicijator, vlasnik i direktor UM-ING-a Borislav Umićević, koji je kao organizator i autor kolonije obezbedio kompletnu opremu umetnicima koji će boraviti u koloniji.

uming5

"Ovde su okupljeni umetnici koji mogu da naprave kulturno dobro a prvi kriterijum je bio da su to dobri ljudi", rekao je Viorel Flora koji ove godine pored toga što je učesnik i vodi koloniju:

uming2

flora

Kako je najavljeno još prošle godine, deo slika nastalih u koloniji, biće za aukcijsku prodaju i taj prihod će biti upućen u humanirane svrhe. "To je ideja još od osnivanja kolonije", rekao je vlasnik i direktor UM-ING-a Borislav Umićević:

uming3

umicevic

Umetnici koji učestvuju u koloniji "Paleta 2018" su pored Viorela Flore i Aleksandar Kačar, Rudolf  Brkić, Marjan Baroš, Gordan Petrić - Joja, Branislav Mišić, Bojan Milosavljević, Mile Kulačić, Javor Rašajski, Jelica Milivojev i Violeta Ceprđa.

uming6