Predstavljeni učesnici turnira i njegov humanitarni karakter.

basket1

Međunarodni turnir u košarci za kadete "Petrovgrad Basketball U16 Cup 2018" održaće se i ove godine u periodu od 16. do 18. marta u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Uz učešće zvučnih imena evropske košarke, poput Real Madrida, Fenerbahčea, Lokomotive Kuban i drugih, utakmice će, kao i prethodne tri godine, obilovati košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju će demonstrirati dečaci uzrasta do 16 godina koji se već nalaze pred vratima seniorskih ekipa svojih klubova.  

basket2

Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu predstavili učesnike turnira i najavili njegov humanitarni karakter. Ovog puta, celokupan prihod od ulaznica, koje će biti na bazi dobrovoljnog priloga, ići će Udruženju "Zajedno za život", koje pomaže deci u procesu lečenja u zemjli i inostranstvu.

Javnosti su se obratili direktorka OSŠ "9. maj" Zrenjanin Snežana Vukić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, osnivač Udruženja "Zajedno za život" Jovan Simić, marketing menadžer kompanije GOMEX Nedeljko Golušin  i promoter turnira, košarkaš Petar Lambić.

basket3

basket4

basket7

basket6

basket5

Organizatori su najavili pravi "praznik košarke" tokom vikenda od 16. do 18. marta, a neće izostati ni revijalna utakmica đaka Osnovne i srednje škole "9. maj" sa gostujućim košarkašima, kao i uvek atraktivna takmičenja u šutiranju "trojki" i "zakucavanju". Na ovogodišnjem turniru pored domaćih ekipa Petrovgrada i Partizana učestvovaće ekipe: Real Madrid (Španija), Lokomotiva Kuban (Rusija), Stela Azura (Italija), Fenerbahče (Turska), kadetska reprenzetacija Crne Gore i kadetska reprezentacija Rumunije. Pred Zrenjanincima će igrati u dve takmičarske grupe od po četiri ekipe, po bod sistemu, a potom poslednjeg dana za ukupan plasman. Najbolje ekipe iz obe grupe odigraće finalnu utakmicu u nedelju, 18. marta od 21h.

basket3

Više informacija o Međunarodnom košarkaškom turniru "Petrovgrad U16 Basketball Cup Zrenjanin" možete potražiti na oficijelnoj FB stranici.