Saopštenje Zelene stranke Zrenjanin.

Gradski odbor Zelene stranke Zrenjanin krenuo je ove nedelje u akciju ozelenjavanja grada i u planu je sadnja 500 sadnica na nekoliko lokacija u gradu i naseljenim mestima.

Situacija u Zrenjaninu i okolnim selima, kada je reč o pošumljenosti, gotovo je alarmanta i to je bio jedan od razloga zašto smo se odlučili da sprovedemo akciju ozeljenjavanja. Sadimo parkove za našu decu, borimo se i želimo čist vazduh u našem gradu, zdravu pijaću vodu, čistu reku i čist Zrenjanin.

Moramo čuvati i sačuvati prirodu i zato moramo raditi na ozelenjavanju prostora u gradu u kom živimo. Do sada smo zasadili 100 sadnica breze i to je samo početak jer ćemo u narednih nekoliko dana posaditi preko 400 sadnica i napraviti nekoliko novih parkova.

U sklopu akcije sadnice breze, crnog bora, hrasta lužnjaka i evropske topole biće zasađene u naseljima Mala Amerika, Zeleno polje, Putnikovo, Bagljaš, Berbersko. U planu je da se akcija ozelenjavanja u narednim danima organizuje i u nekoliko seoskih mesnih zajednica. Ovakvim akcijama želimo da skrenemo pažnju vlasti, ali i našim sugrađanima na značaj očuvanja životne sredine, navodi se u saopštenju Zelene stranke Zrenjanin.