CEKOM, „Maštalište”, Centar za edukaciju „Big Ben” i “Raspustilište”.

Ove nedelje u okviru manifestacije “Banatska bajka” u četvrtak, 13. juna, CEKOM, „Maštalište” i Centar za edukaciju „Big Ben” od 18 časova predstaviće svoje programe na više lokacija Gradske bašte-Županijskog parka a u petak, 14. juna od 18.30h održaće se zabavni dečji program “Raspustilište”.

CEKOM (Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju), i ove godine, organizuje radionice – igraonice. Animacija dece kroz igru je jedna od osnovnih prepoznatljivosti ovog udruženja koje će sa Vama podeliti svoje dugogogodišnje iskustvo rada, osmišljeno kroz ovu vrstu dečjeg programa.

Dečiji stvaralački centar „Maštalište” prvi put učestvuje u manifestaciji “Banatska bajka – leto u gradskoj bašti” gde će organizovati radionice za decu. Radionice će biti realizovane u terminu koji je predviđen za dečiji program, četvrtkom od 18h i to 13. juna, 11. jula i 1. avgusta.

Radionice su namenjene svoj deci, a usmerene su na razvoj dečije kreativnosti, mašte i stvaralaštva, finu motoriku, pokret i učenje kroz igru. Teme radionica biće sport (košarka), svemir i leto.

Centar za edukaciju – Big Ben u okviru manifestacije „Banatska bajka” predstaviće svoj program rada, aktivnosti i organizovati kreativne radionice.

Deca će se zabaviti na edukativan i zanimljiv način. Praviće razne figurice origami metodom, na interesantan način sabirati na abakusu, i uz pomoć Montesori sistema naučiti pesmicu na engleskom.

Raspustilište” je zabavni program u kojem nastupaju učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj. Program sa učenicima je osmislila nastavnica razredne nastave – Radmila Komlenić.

Zmajevci nas i ove godine pozivaju da proslavimo početak raspusta. Drugodvaići sa učiteljicom Bebom uz muziku, igru i pesmu pozivaju Vas u Gradsku baštu da pogledate njihov program i podelite radost umetničkog stvaranja.

U toku trajanja manifestacije, svakog četvrta, u okviru dečjeg programa od 21h prikazivaće se i filmovi namenjeni deci i tinejdžerima. Prema rasporedu projekcija, u četvrtak, 13. juna prikazuje se animirani francuski film: “Mali princ”.

Proizvodnja: Francuska, 2015. Reditelj: Mark Osborn, kandidat za Oskara za film „KUNG FU PANDA”. Žanr: animirani film / avantura. Muzika: Hans Zimer. Trajanje: 108 min. Sinhronizacija na srpski: Reditelj: Dragan Vujić Vujke. Glasovi: Jelena Tomašević, Mihajlo Miša Janketić, Anđela Džaferović, Aleksa Radujko, Nikola Bulatović, Dragan Vujić Vujke, Ivan Jevtović, Snežana Jeremić Nešković, Milan Antonić, Predrag Damjanović, Nataša Balog

Trejler filma pogledajte ovde.

Svi programi manifestacije “Banatska bajka” su besplatni a u slučaju kiše i nepredviđenih vremesnskih prilika biće prebačeni u Baroknu salu Gradske kuće ili u Kulturni centar Zrenjanina.