Dani Uroša Predića.

izlo05

Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Uroša Predića a u sklopu manifestacije Dani Uroša Predića, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina a u organizaciji MZ „Orlovat", u utorak - 5. decembra u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je izložba radova Likovne kolonije „ORLOVArT". U okviru postavke predstaviće se 120 slika, pedesetak autora dosadašnjih učesnika kolonije, koja okuplja likovne stvaraoce od početka njenog rada - 1998. g. do danas.

izlo07

izlo08

Na otvaranju su govorili: Goran Marinković - direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Biljana Popadić - predsednica Saveta MZ "Orlovat", Duško Radišić - pomoćnik gradonačelnika, Viorel Flora - akademski slikar i jedan od učesnika likovne kolonije i Dušan Radišić - direktor Savremene galerije Zrenjanin koji je i otvorio izložbu. Izložba je otvorena do 15. decembra.

izlo06

Naša želja ali i obaveza je da se sećamo naših velikana i da skrećemo pažnju mladima ko treba da im budu pravi životni uzor, rekao je na otvaranju izložbe pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić:

izlo02

izlo00