Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola.

Večeras je u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina otvorena 14. završna izložba učenika srednjih škola. Na izložbi su predstavljeni radovi učenika: HPTŠ „Uroš Predić”, Zrenjaninske gimnazije, Medicinske škole, Muzičke škole „Josif Marinković”, Srednje poljoprivredne škole, ETŠ „Jovan Trajković” i Tehničke škole.

Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Na izložbi je predstavljeno oko 60 autora sa preko 150 radova koji su urađeni u različitim likovnim tehnikama. U okviru programa otvaranja održana je i modna revija i predstavljena kolekcija koju su izradili učenici 4-5 razreda obrazovnog profila modelar odeće HPTŠ “Uroš Predić”, prezentovani su i kostimi Stefana Drakulića (učenika 2-6 razreda; smera – modelar odeće) koji su osvojili prvo mesto na manifestaciji Chibicon Cospley.

U okviru programa otvaranja nastupio je i Zvonimir Šimičić, učenik 5. razreda OMŠ “Josif Marinković” u klasi prof. Milice Bjelobab, koji je na harmonici izveo dve muzičke numere.

Na otvaranju su govorile Sandra Banjanin, urednica programa vizuelnih umetnosti u Kulturnom centru Zrenjanina kao i Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture, koordinatorka i organizatorka sekcije, koja je započela svoj rad 2006. godine i do sada obuhvatila veliki broj učenika srednjih škola koji, u okviru nje, razvijaju svoje likovne i dizajnerske talente. 

Izložba je otvorena do 20. juna