Promovisan i partnerski projekat “Oslikavanje”.

Danas je izložbom “Iskorak u budućnost”, novosadskog fotografa Aleksandra Miškova, otvorena “Mala galerija” u holu Zrenjaninske gimnazije. Na svečanom otvaranju govorili su: Profesorka Dušanka Đorđević, direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković, ucenici 2-1, Anastasia Kotarica, Katarina Banjanin, Luka Števin, i autor izložbe.

Nakon toga, na otvaranju je promovisan i partnerski projekat “Oslikavanje” u kojem učestvuju Gradski klub roditelja i nastavnika „Sinapsa”, Školski klub roditelja i nastavnika Zrenjaninske gimnazije, Klub učenika „Pikaso”, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije, Centra za obrazovne politike, u okviru programa „IKO Klub – Prevazilaženje segregativnog multikulturalizma: roditelji i nastavnici ka interkulturalizmu”.

U okviru projekta “Oslikavanje” koji se realizuje od januara do aprila, pored ostalog, u planu je i organizovanje tematskih izložbi u novoosnovanoj galeriji. Koordinatorke ovog projekta su: Profesorke Dušanka Đorđević, Nadežda Lazić i Jelena Sredić.