„Zrenjaninska fotografska scena 2020.“.

Osma godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: „Zrenjaninska fotografska scena 2020.“, biće otvorena u petak, 20. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba se organizuje sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne dve godine a prethodio joj je konkurs na koji je pristigla 261 fotografija od 37 autora. Tema konkursa je bila slobodna.

Žiri u sastavu: Slavica Popov (diplomirala istoričarka umetnosti, viša kustoskinja u Savremenoj galeriji Zrenjanin), David Pujado (rođen u Barseloni, živi u Beogradu, urednik jedne od fotografskih platformi, osnivač i pokretač festivala i niza događaja posvećenih popularizaciji fotografije) i Vladimir Jovanovski (ugledni fotograf iz Severne Makedonije i trenutno jedan od najuspešnijih predstavnika makedonske fotografije, proglašen za jednog od 100 najuticajnijih fotografa na svetu) za izložbu je selektovao 71 rad (fotografiju), dodelio 3 nagrade i 3 pohvale u dve kategorije – Color i Monohromatska fotografija.

Proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa, fotografija i autora biće upriličeno u sklopu otvaranja. Sama forma otvaranja će blagovremeno biti objavljena, zavisno od epidemiološke situacije i u skladu sa zvaničnim preporukama.

Rezultate žirija možete pogledati ovde.