45. godina postojanja škole.

njegos18

Najmlađa škola u Zrenjaninu, Osnovna škola „Petar Perović Njegoš” proslavila je svoj 45. rođendan. Nizom događaja učenici, njihovi roditelji i zaposleni, obeležili su Dan škole.

njegos1

Proslava je počela još u četvrtak 10. maja, kada su učenici ove obrazovne ustanove učestovali na manifestaciji "Evropsko selo" na Trgu slobode.

selo1

U petak je u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" održana svečana priredba, gde su đaci i zaposleni uz pomoć mališana iz vrtića u blizini ove škole, članovima KUD-a „Đerđef" i drugima, pokazali posetiocima priredbe koliko su đaci najveće Osnovne škole u regionu naučili, kako i koliko znaju da se raduju i da tu radost podele sa brojnim posetiocima.

njegos4

njegos3

Proslava Dana škole, po običaju, završena je u subotu u samom objektu škole, tradicionalnim druženjem koje su organizovali zaposleni i đaci. Organizovane su razne aktivnosti, izložba kućnih ljubimaca, izložba biljaka, sportske aktivnosti, poligon prve pomoći i brojne radionice.

njegos11

njegos12

njegos13

Škola je nastala 15.maja 1973. godine, kada je počela i izgradnja naselja Bagljaš, počeo je priču o jubileju, direktor Miroslav Brnjoš:

brnjos-1

Brnjos

njegos16

Iako je najmlađa obrazovna ustanova u Zrenjaninu, problemi su nešto što muči i ovu školu, dodao je direktor Brnjoš:

njegos2

Brnjos

njegos17

Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” nalazi se u naselju "Bagljaš" u Zrenjaninu i nosi ime jednog od najvećih srpskih pesnika i filozofa Petra Petrovića Njegoša. Škola raspolaže sa 25 klasičnih učionica, 7 specijalizovanih učionica i fiskulturnom salom. Nastavu pohađa oko 1250 učenika. Strani jezici koji se uče u školi su engleski, nemački i francuski jezik. Nastava se odvija u dve smene. U školi je organizovan produženi boravak za učenike mlađih razreda.

njegos14

njego18

njegos15