„Vozačkim izazovom“ neguju saobraćajnu kulturu.

Tradicionalno takmičenje profesionalnih vozača Naftne industrije Srbije „Vozački izazov“ održano je na Novom kompleksu u Zrenjaninu. Manifestacija koja je organizovana osmu godinu zaredom kao deo višegodišnjih aktivnosti kompanije na unapređenju bezbednosti saobraćaja, prevencije saobraćajnih nezgoda i povećanja saobraćajne kulture okupila je rekordan broj učesnika.
Više od 100 takmičara nadmetalo se u veštini upravljanja putničkim i teretnim vozilima i poznavanju saobraćajnih propisa. Svoje umeće prikazali su na NIS-ovim poligonima koji su u skladu sa standardima Evropske unije i koji su koncipirani za proveru spretnosti vozača u različitim uslovima upravljanja vozilom. U sklopu događaja organizovano je takmičenje u veštini pretovara proizvodnih cevi u naftnoj industriji, takozvanih „tubinga“, a učesnici su bili u prilici i da isprobaju postavljene trenažere i simulatore.

Novina ovogodišnjeg „Vozačkog izazova“ bilo je takmičenje vozača teretnih vozila u formi „Water challenge“, gde su testirane sposobnosti i veštine upravljanja teretnim vozilom na uskim, prostorno ograničenim lokacijama, gde do izražaja dolazi vešto upravljanje i precizno pozicioniranje vozila čime su simulirani realni uslovi rada teretnih vozila.

Pored profesionalnih vozača putničkih i teretnih vozila NAFTAGAS-transport-a i zaposlenih u kompaniji, na takmičenju su učestvovali predstavnici Vojske Srbije i podizvođači „Naftagas-Transporta“, a svoje umeće pokazali su i vozači amateri. Kao i prošle godine, organizovano je i takmičenje žena vozača amatera u poligonskoj vožnji.

Događaju su pored zaposlenih iz NIS-a učestvovali predstavnici Vojske Srbije, Saobraćajne policije i drugi gosti koji su bili u prilici da prisustvuju i smotri kompanijskih vozila.

NIS je jedan od najvećih subjekata bezbednosti u saobraćaju, kao kompanija sa velikim brojem vozila koja svakodnevno prelaze hiljade kilometara. Na ovaj način, kroz teorijsko testiranje i takmičenje vozača na poligonu, a ujedno kroz druženje i takmičarski duh, stavljen je akcenat na vozače kao najbitnije subjekte bezbednosti saobraćaja.

Briga o bezbednosti saobraćaja predstavlja permanentnu aktivnost kompanije. NIS teži da postane lider u ovoj oblasti, što dokazuje edukacijom, proverom znanja profesionalnih vozača i korisnika službenih vozila, kontrolom i opremanjem transportnih sredstava, kao i kontinuiranom monitoringu vozila (IVMS – In vehicle monitoring system).

Rezultat dugoročne kompanijske posvećenosti bezbednosti u saobraćaju je unapređenje stila vožnje zaposlenih, konstantno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i evidentiranih prekršaja.