Projekat prekogranične saradnje četiri grada – Zrenjanina, Temišvara, Kikinde i Rešica.

ipa0

Danas je na Trgu slobode odražana manifestacija koja je realizovana u okviru IPA projekta „Inclusive art“. Ovaj projekat se bavi uključivanje marginalnih društvenih grupa i dece sa posebnim potrebama u kulturni život zajednice. U pitanju je zajednički program, koji se sprovodi preko IPA projekta međugranične saradnje između Rumunije i naše zemlje, u koji su uključena četiri grada – Zrenjanin, Temišvar, Kikinda i Rešice, u okviru kojeg će se u gradskim i seoskim školama, ustanovama kulture, romskim naseljima, realizovati mnoštvo inkluzivnih aktivnosti.

ipa9

ipa2

Manifestaciju „Inkluzivna umetnost“ na Trgu slobode, otvorio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić. Uz prigodan program na bini, u hladu, organizovane su različite radionice, slikanje na majicama, na šoljama, dekupaž, slikanje, crtanje, čišćenje srebrnog nakita. U okviru projekta, juče je u Tomaševcu bila održana likovna kolonija, sutra će biti održan sajam u Tomaševcu, u nedelju je predviđeno okupljanje u Surdučkoj, u romskom naselju u Zrenjaninu, a 21. juna je sajam u atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.

ipa5

ipa1

U današnjoj manifestaciji i programu učestvovali su horovi iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, romski hor, i horovi četvrtog razreda, kao i đaci OŠ „9. maj“, učenici škola „Vuk Karadžić“ i „Đura Jakšić“, Udruženje građana „Kolorino“ i štićenici Gerontološkog centra.

ipa3

ipa4

ipa6