67 takmičara iz regiona i Srbije.

Proteklog vikenda u Zrenjaninu je  održano drugo po redu takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin” u industrijskoj zoni Bagljaš-Elemir.

Ovo interesantno automoto takmičenje prvi put je održano prošle godine, na licenciranoj stazi na delu obilaznice oko Zrenjanina na stazi dužine 2.140m. Autoslalom takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin” organizovalo je automobilsko sportsko udruženje ,,nGage Racing” iz Beograda, uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina i suorganizaciju AMK „Petrovgrad“. Ove godine učestvovalo je 67 takmičara iz regiona i Srbije. Predhodne godine takmičenje je bilo samo za Nacionalni šampionat dok je ove godine i za Centralno-evropsku zonu pa je time i broj takmičara bio veći.

Najveća prednost ove discipline u poređenju sa drugim je to što autoslalom pruža priliku svakome da, bez obzira na znanje i vozilo, učestvuje u šampionatu i trka se sa drugima. Pruža uzbuđenje trkanja uz najviši nivo bezbednosti. Na autoslalomu može da učestvuje svako ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto.

Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija (FIA) autoslalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već petu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu.