„Ulažući u volontere, ulažemo u budućnost“.

Crveni krst Zrenjanin realizovao je, u periodu od 28. do 30. avgusta 2020. godine, trodnevni Kamp omladine za 34 volontera u Odmaralištu Crvenog krsta Bačka Palanka u Bagremari. Kamp je organizovan u okviru realizacije projekta pod nazivom „Ulažući u volontere, ulažemo u budućnost“ koji je podržan i finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na Kampu omladine su pored volontera Crvenog krsta Zrenjanin učestvovala i po dva volontera iz organizacija Crvenog krsta Novog Sada, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovica,Kikinde i Bačke Palanke. Tokom trodnevnog boravka realizovane su brojne radionice i interaktivna predavanja kroz koje su obrađene sledeće teme: Difuzija (Osnovna znanja o Pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca), Promocija humanih vrednosti, Prva pomoć i Sigurnije škole, otpornije zajednice.

Takođe, poslednjeg dana kampa ralizovana je i vežba evakuacije objekta, u okviru koje su učesnici imali priliku da provežbaju i prikažu prethodno stečena znanja. Volonteri su imali priliku da pored usvajanja novih znanja vreme provedu u druženju i boljem upoznavanju, što je takođe od izuzetnog značaja za njihovo dalje angažovanje i timski volonterski rad u organizaciji.

Kamp omladine Crvenog krsta Zrenjanin posetio je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i uručio zahvalnice učesnicima kampa. Tom prilikom prezentovan je i video o aktivnostima koje su realizovali volonteri tokom trajanja kampa. Sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević zahvalila se na prepoznatom značaju projekta i omogućenoj projektnoj aktivnosti i uručila zahvalnicu pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Vladimiru Batezu.

“U Crvenom krstu Zrenjanin smo ponosni na sjajnu generaciju mladih volontera koji su nosioci aktivnosti u toku proteklih nekoliko godina. Trudimo se da im omogućimo da svoja znanja i iskustva na najbolji mogući način prenose novim naraštajima koji će obezbediti kontinuitet uspešnih volonterskih aktivnosti u zajednici”, istakla je Tanasijević.

Zahvalnica je stigla i organizacijama Crvenog krsta Novog Sada, Subotice, Sombora, Kikinde, Sremske Mitrovice i Bačke Palanke koje su na poziv Crvenog krsta Zrenjanin poslale sjajne mlade volontere. Kamp je realizovao tim edukatora: 1. Boris Vojinov, stručni saradnik u Crvenom krstu Zrenjanin 2. Luka Mandić, vršnjači edukator 3. Gordana Dujlović, vršnjački edukator 4. Nikolija Knežević, vršnjački edukator 5. Nemanja Petković, vršnjački edukator 6. Isidora Arvai, vršnjački edukator 7. Željko Bugarski, vršnjački edukator Kamp omladine je realizovan uz poštovanje mera prevencije i mera zaštite za sprečavanje širenja korona virusa.