Promocija sporta i sportskih legendi u hali ''Medison''.

Sportsko-sajamska hala “Medison” u Zrenjaninu bila je juče domaćin Malog sajma sporta, manifestacije organizovane s ciljem da promoviše sport, predstavi aktivnosti sportskih klubova i organizacija u gradu Zrenjaninu, ali i omogući najmlađim sportistima i deci da upoznaju neke od sportskih legendi grada i naše zemlje, osvajače najsjajnijih olimpijskih i svetskih medalja.

sajam1

U organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Sportskog saveza grada Zrenjanina, sajam sporta okupio je predstavnike više od stotinu gradskih sportskih klubova i asocijacija i preko šest stotina učesnika. Prethodno je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima priredio prijem za goste u svom kabinetu - državnog sekretara za sport Predraga Peruničića, pomoćnika ministra omladine i sporta Darka Udovičića, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Vojvodine Slobodana Boškana i generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića.

sajam5

Obraćajući se prisutnima u “Medisonu”, gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da mu je zadovoljstvo što može da pozdravi sportske legende grada i naše zemlje.
“Veliko je zadovoljstvo sve vas videti ovde, u našoj renoviranoj hali “Medison”, zajedno sa ovoliko mladih sportista, zadovoljstvo je sigurno i vaše. Grad Zrenjanin ulaže mnogo u sport, neki predstavnici klubova se možda neće samnom složiti, ali sredstva ne ulažemo samo u stipendije sportista ili kotizacije, već želimo i da što kvalitenije razvijamo sportsku infrastrukturu. Podsetiću još jednom na četiri nove sportske sale otvorene prethodnih godina u našim selima, na renoviranje “Medisona”, završili smo u potpunosti “Kristalnu dvoranu”, a ove jeseni, u saradnji s Pokrajinskom vladom, krećemo i s rekonstrukcijom našeg gradskog stadiona, gde ćemo graditi novu atletsku stazu, osvetljenje koje nikada nije postojalo, renoviraćemo tribine i mislim da će stadion biti za ponos svima nama”, poručio je gradonačelnik na otvaranju sajma sporta.

sajam3

Zajedno sa gostima, gradonačelnik je potom posetio i štandove sportskih klubova i asocijacija, a našao je i vremena da odigra i partiju šaha s jednim od članova ovdašnjeg šahovskog kluba “Proleter”.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura takođe je ocenio ovaj sajam sporta kao značajan.
“Ovde je većina naših olimpijaca, sportskih radnika grada, tu su predsednici nacionalnih granskih sportskih saveza, nekadašnji vrhunski sportisti, a poseban značaj ovom događaju dali su i brojni gosti, iskazavši time i poštovanje Zrenjaninu kao gradu sportova i dobrom organizatoru vrhunskih sportskih takmičenja. Cilj ovog sajma je postignut, a to je da promovišemo ono što Zrenjanin ima u oblasti sporta i fizičke kulture, njegove sportske kapacitete i potencijale, mogućnosti za bavljenje sportom”, kazao je Salapura.

sajam4

Proslavljeni rukometaš Momir Rnić rekao je da je ovakav skup mladih ljudi i mladih sportista garancija da će Zrenjanin nastaviti da bude grad sportova, da ne treba brinuti za njegovu sportsku budućnost i da, uz novu halu sportova i renoviranu staru, postoje svi uslovi za bavljenje sportom, posebno kod najmlađih.

Prisutnima su se na otvaranju Malog sajma sporta obratili i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, koji je i proglasio sajam otvorenim.

sajam2

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs