Prirema dokumentacije za ishodovanje građevinske dozvole za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda grada Zrenjanina.

Čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Simo Salapura i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, kao i predstavnici više gradskih odeljenja i službi, održali su u Gradskoj kući prvi radni sastanak sa predstavnicima kompanije “Metito” – investitorom i projektantom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Zrenjanina, čime je i počela tehnička realizacija tog projekta od strateškog značaja za grad.


Sa strane investitora sastanku su prisustvovali predstavnici kompanije “Metito” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kancelarije u Beogradu, kao i predstavnici kompanije “Ehting” iz Beograda, kojoj je poveren posao projektovanja budućeg postrojenja do dobijanja građevinske dozvole.

Gradska uprava grada Zrenjanina je za potrebe praćenja ugovornih obaveza i realizacije projekta formirala komisiju u kojoj su predstavnici svih relevantnih institucija neophodnih za uspešnu realizaciju planiranih aktivnosti. Projekat se trenutno nalazi u fazi pripreme neophodne dokumentacije u cilju ishodovanja građevinske dozvole.

Ugovor za izgradnju i upravljanje prečistačem za otpadne vode, vredan oko 30 miliona evra, između Grada Zrenjanina i kompanije “Metito” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisan je početkom novembra prošle godine u našem gradu, u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i Valid Madvar, potpredsednik kompanije “Metito”, koji je tada izrazio zadovoljstvo što se projekat realizuje uz veliku podršku Grada Zrenjanina i Republike Srbije i ukazao da je reč o javno-privatnom partnerstvu, a da će projekat trajati narednih 25 godina. Kazao je i da će projekat doneti mnogo novih radnih mesta, ali i jači ekološki standard i sigurnije životno okruženje.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, naglasivši izuzetan značaj izgradnje prečistača otpadnih voda, rekao je tada i da obaveze Grada Zrenjanina nisu finansijske prirode, već da one podrazumevaju zemljište, koje je obezbeđeno na obodu industrijske zone “Jugoistok”, i povezivanje gradske kanalizacije sa budućim prečistačem.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs