Dobrodošlica novim komšijama.

Kineska delegaija predvođena predsednikom kompanije Shandong Linglong Vang Fengom prisustvovala je aeromitingu koji su u njihovu čast organizovali čelnici lokalne samouprave. Program, koji su organizovali Grad Zrenjanin i Aero klub “Zrenjanin”.

Oko pet stotina gostiju iz Kine s interesovanjem je pratilo dvočasovni nastup pilota aerodroma “Ečka”, letačkog tima Galeb G-2 i školskog centra “Prinčevi avijacije”, koji su izveli prigodan program na nekoliko tipova letelica.

Gosti su ovom prilikom upoznati i sa istorijatom aerodroma koji je izgrađen 1942.godine za potrebe nemačke ratne avijacije i koji je kao takav najveći aerodrom te vrste u jugoistočnoj Evropi. Do danas je ostao najveći aerodrom “C” klase na Balkanu, s pratećom infrastrukturom za prijem manjih putničkih, poljoprivrednih i transportnih aviona do 7 tona nosivosti.

Na aerodromu “Ečka” kinesku delegaciju, koja je prethodnog dana prisustvovala svečanosti polaganja kamena-temeljca za pogone kompanije “Linglong” u našem gradu, dočekao je gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, koji je iskoristio još jednu priliku da razmeni utiske s predsednikom “Linglonga”, nakon zvaničnog početka realizacije te kineske investicije u Zrenjaninu.