Više od 700 takmičara.

4. Zrenjaninski polumaraton održaan je danas ulicama našeg grada. U organizaciji atletsko-rekreativnog kluba „Petrovgrad“, Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada Zrenjanina, po ne baš idealnom vremenu, učešće u trkama uzelo je više od 700 takmičara iz svih krajeva Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Makedonije a posebno zadovoljstvo bilo je gledati i trkače iz Kenije, koji su na kraju u obe konkurencije osvojili prva dva mesta.

21 kilometar 4. Zrenjaninskog maratona najbrže je istrčao Ndiwa Kipkurui Sakong iz Kenije, drugo mesto zauzeo je Kipkorir Biwoy takođe iz Kenije, dok je treće mesto zauzeo Đuro Borbelj iz Novog Sada. U ženskoj konkurenciji u polumaratonskoj trci najbolja je bila Chemisto Matebo iz Kenije, za njom je kroz cilj prošla Nundu Mbatha takođe iz Kenije, a treće mesto zauzela je Slađana Stamenković iz Banatskog Brestovca.

Trku zadovoljstva u dužini od 7,04 km, odnosno jedan krug ulicama Zrenjanina, istrčao je veliki broj trkača, rekreativaca, pa je još jednom lepa slika poslata iz našeg grada. Današnja 4. Zrenjaninski polumaraton i Trka zadovoljstva imali su i humanitarni karakter, naime, po 100 dinara od svake kotizacije biće uplaćeno za akciju “Sportom za bolje sutra”.