„Nezgode ne znaju za Koronu. Prva pomoć je uvek potrebna!“

Svetski dan prve pomoći svake godine obeležava se druge subote u septembru. Uprkos zabrinutosti u vezi sa Korona virusom i fokusom na sprečavanju njegovog širenja i dalje se dešavaju povrede i bolesti koje nisu povezane sa Korona virusom. Pomoć ljudima koji se nađu u nevolji jednako je potrebna sada, kao i u redovnim okolnostima.

Organizacije Crvenog krsta širom sveta skreću pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu u specifičnoj situaciji u kakvoj se danas nalazimo. Nezgoda nije uvek predvidiva, ona se može dogoditi bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen.

Obeležavajući Svetski dan prve pomoći uz ovogodišnji moto „Nezgode ne znaju za Koronu. Prva pomoć je uvek potrebna!“, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su u okviru obeležavanja Svetskog dana pešačenja, za sve prisutne, vršili prikaz pravilnih i pravovremenih postupaka pružanja prve pomoći. Ekipa realističkog prikaza povreda oboljenja i stanja je prikazivala simuliranje i realno prikazivanje povreda. Volontere je obišao pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

U okviru obeležavanja Svetskog dana prve pomoći volonteri Crvenog krsta Zrenjanin izveli su i tri pokazne vežbe za učenike Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina na kojima su im prikazali pravilne i pravovremene postupke pružanja prve pomoći.
Sve aktivnosti realizovane su uz poštovanje epidemioloških mera zaštite od virusa Kovid-19.