Dan otvorenih vrata.

U kasarni “Narodni heroj Svetozar Marković Toza” u Zrenjaninu svečano je obeležen dan Komande za razvoj Banatske brigade, 17. novembar. U prisustvu čelnika zrenjaninskog garnizona Vojske Srbije, lokalne samouprave, Srednjobanatskog i Južnobanatskog upravnog okruga, predstavnika opština sa teritorije koju pokriva Komanda za razvoj banatske brigade i drugih zvaničnika, održana je svečana akademija, a u krugu kasarne prikazan je tehničko-taktički zbor sa vojno-tehničkim sredstvima i delom naoružanja zastupljenim u Komandi za razvoj Banatske brigade, jedinice Civilne zaštite, Vatrogasno-spasilačke jedinice i organizacije Crvenog krsta.

Prisutnima se na početku akademije obratio komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić. U ime lokalne samouprave obratio se Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, koji je najpre čestitao dan komande za razvoj Banatske brigade a potom se osvrnuo na značaj prisustva Vojske u gradu Zrenjaninu.

U umetničkom delu svečanosti nastupila je ženska pevačka grupa “Filigrani”, zatim glumci Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Dejan Karlečik i Milan Kočalović, guslar Aleksandar Radović, i Mirjana Mladenović, solista zrenjaninskog hora “Žene mironosice”.