Puštanjem lampiona proslava 50-tog rodjendana.

Povodom obeležavanja 50 godina postojanja, Rotarakt klub Zrenjanin se priključuje proslavi rođendana, akcijom koja će biti održana u utorak, 13.3.2018, godine, u 19 časova, kod spomenika na Trgu Slobode.

Akcija će biti sprovedena u svim gradovima u Srbiji i Crnoj Gori, u isto vreme, na centralnim mestima svojstvenim za određeni grad. Cilj je da se puštanjem lampiona u svim gradovima gde postoje Rotarakt klubovi, skrene pažnja javnosti na ovaj značajan jubilej Rotarakt zajednice, s jedne, kao i da doprinese humanim ciljevima koje se Rotarakt svakodnevno trudi da dostigne, sa druge strane. 1/2 vrednosti svakog lampiona biće preusmerena u Rotari fondaciju, a ta sredstva će biti upotrebljena za sufinasiranje jedne od mnoštva akcija humanitarnog karaktera.   
 
Rotarakt klubovi su deo Rotari zajednice, koji podrazumevaju članove u starosnom dobu od 18.-te do 31.-e godine. U Srbiji i Crnoj Gori (Rotari distrikt 2483) trenutno ima blizu 350 rotaraktovaca, koji su raspoređeni u 25 klubova, u 13 gradova. Služenje zajednici, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou, razumevanje, profesionalni razvoj, podrška fizičkim i socijalnim potrebama zajednici su samo neki od razoga postojanja Rotarakt klubova.  

rotaract