Izveštaj sa Kongresa Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Dvanaesti izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine održan je 6. oktobra 2018. godine u Zrenjaninu. Delegatkinje i delegati izabrali su novo rukovodstvo stranke - predsednika, članove Predsedništva i članove Glavnog odbora. U radu Kongresa učestvovalo je 560 delegatkinja i delegata iz više od 35 opštinskih i gradskih odbora. Zrenjaninci su zauzeli značajne pozicije i još jednom potvrdili ulogu Zrenjanina kao bastiona Lige socijaldemokrata Vojvodine od njenog osnivanja do današnjeg dana.

Za predsednika stranke ponovo je izabran Nenad Čanak. Na osnovu glasanja delegata Kongresa za članove Predsedništva u trku za predsednika ušli su Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš, Nenad Čanak i Dejan Čapo. U drugom krugu glasanja pobedio je Nenad Čanak.

U Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina su izabrani Bojan Kostreš, Dejan Čapo i Dušan Jakovljev.
Od 30 članova Glavnog odbora 8 čine predstavnici zrenjaninskog gradskog odbora i to Aleksandar Marton, Vladimir Milošev, Bojana Begović, Ankica Dostanić, Saša Popov, Adam Paljov, Nataša Lalić i Aleksandar Rudić.

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine u Novom Sadu, pod imenom Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije, a predsednik stranke od osnivanja do danas je Nenad Čanak. Liga se zalaže za široku autonomiju Vojvodine, odnosno zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i sopstvenu imovinu garantovane Ustavom.

LSV LOGO