U rekonstrukciju je uloženo ukupno 14 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišli su danas rekonstruisane sportske terene u Osnovnoj školi „Svetozar Marković Toza“ u Elemiru i Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu. Ova dva terena, kao i još tri na području Grada Zrenjanina, uređena su u okviru NIS-ovog projekta “Zajednici zajedno”, a u rekonstrukciju je uloženo ukupno 14 miliona dinara. Na svim terenima postavljena je tartan podloga, a namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta.

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez je ovom prilikom istakao da Grad Zrenjanin vodi računa o sportskoj infrastrukturi na celoj svojoj teritoriji, jer je ona preduslov za razvoj sporta.
-Zrenjanin je za Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinsku vladu jedan od najznačajnijih gradova kada je sport u pitanju. Ovo je sredina sa jednim od najvećih brojeva aktivnih sportskih društava i jedan od gradova sa najrazvijenijom sportskom infrastrukturom. Pokrajina je u prethodnom periodu imala značajna ulaganja u ovom gradu, a zahvaljujući tome Zrenjanin može da organizuje najveće sportske manifestacije. I u tome ima punu podršku Pokrajine – kazao je Batez.

On je naglasio da sekretarijat na čijem je čelu u svim segmentima ima izuzetnu saradnju sa zrenjaninskom lokalnom samoupravom.
– Još jednom bih se najiskrenije zahvalio gradonačelniku Čedomiru Janjiću i svim njegovim saradnicima na dosadašnjoj saradnji, koju ćemo nastaviti i u narednom periodu – poručio je Batez.

Gradonačelnik Janjić je podsetio da je više puta isticao da se lokalna vlast trudi da grad Zrenjanin bude dobro opremljen i uređen, ali i 22 sela koja se nalaze na njegovoj teritoriji.
-Prethodnih godina uložili smo značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture u gradu i selima. Želimo da što više mladih vreme provodi na sportskim terenima, kako bismo razvijali sport u našoj sredini – istakao je Janjić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki zahvalio se Gradu i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na ulaganjima u ovom selu.
-Izgradili smo odličan teren koji će moći da koristi više od četrdesetoro dece iz Elemira koja se bave košarkom. Radi se i na drugim infrastrukturnim poslovima, a ono što je značajno za meštane Elemira jeste da će narednih meseci biti nastavljena izgradnja kanalizacione mreže – najavio je Poučki.

Direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Marija Mioković je podsetila da je ovo najveća škola u srednjem Banatu i da ima 1200 učenika.