Uspešno završena besplatna obuka plivanja za predškolce iz svih naseljenih mesta grada Zrenjanina.

U petak 27. maja završena je ovogodišnja besplatna obuke plivanja za predškolce, odnosno polaznike pripremno predškolskog programa iz svih naseljenih mesta. Osnovnu obuku plivanja kroz upoznavanje sa tehnikama plivanja i oslobađanja od eventualnog straha od vode prošlo je preko 400 predškolaca iz 22 seoske mesne zajednice.

Obuku se odvijala svakodnevno tokom 5 nedelja u aprilu i maju u više grupa na gradskom bazenu. Program plivanja su sprovodili profesionalni kadrovi zrenjaninskih klubova koji su korisnici gradskog bazena (PK „Proleter“, PK „Viktorija“, VK „Proleter“ i RK „ScubaX“) po izboru Saveza za školski sport i Sportskog saveza grada Zrenjanina, koji su ujedno i nosioci projekta obuke plivanja. Za svakog polaznika obezbeđena je i učesnička diploma kao mali znak pažnje i uspomena na ovu akciju.

Po rečima vaspitača koji su bili pratnja i podrška predškolcima,  deci je ovo bilo korisno i lepo iskustvo. Pošto reči pohvale ovoj akciji stižu sa svih strana, jer se Grad Zrenjanin  pobrinuo da roditelji nemaju nikakvih troškova u vezi sa obukom plivanja i prevozom, opredeljenje svih učesnika u organizaciji, kao i  Gradonačelnika  je da se ova akcija nastavi i u narednim godinama.