Počinje probni rad.

IMG_0139

Ukoliko se bude radilo po planu, postrojenje za prečišćavanje vode moglo bi da bude stavljeno u upotrebu 15. aprila, najavili su predstavnici izvodjača radova, prilikom današnje posete gradonačelnika ovom gradilištu. Naime, posle obilaska postrojenja, konstatovano je da je sve privedeno kraju i da je ostalo da se povežu pumpe koje će prebacivati vodu u gradsku mrežu.

Prema najavi Nenada Obradovića iz Synertesh-a koji je nosilac posla ispred konzorcijuma firmi koji su dobili uslugu prečišćavanja pitke vode i koje su investitori ovog projekta, u naredne dve nedelje možemo očekivati puštanje postrojenja u probni rad.

IMG_0155

U postrojenje je uloženo 8 miliona evra, što je znatno manje nego što je ranije planirano, a radovi su trajali oko 4 meseca.

IMG_0143

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Ivan Dević kaže da su oni spremni da preuzmu prečišćenu vodu i od tog trenutka, već za sat-dva bi se kod krajnjih korisnika primetila drastična razlika u kvalitetu vode.

IMG_0156

IMG_0152

Zadovoljan sam onim što sam video, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić, posle obilaska postrojenja. Čekali smo dugo, ali se isplatilo čekanje.

IMG_0154

IMG_0148

petkus baner