Radionice na nemačkom jeziku.

20171104_103818

U Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin" održana je prva radionica u okviru projekta "Nemački kroz zabavu": "Deutsch macht Spaß", koji je nastao kao novi vid dugogodišnje saradnje Zrenjaninske gimnazije i biblioteke.

Program prve radionice, čiji su realizatori bile profesorice nemačkog jezika Violeta Perin i Dobrila Petrović, volonterka Ema Defti i učenici Zrenjaninske gimnazije, obuhvatao je prezentaciju o Berlinu, modalne glagole kroz igru i obnavljanje prezenta u nemačkom jeziku. Radionici su, kao specijalni gosti, prisustvovali učenici Osnovne škole ,,2. oktobar'' i nastavnica nemačkog jezika Jelena Radišić.

20171104_103840
Cilj ove radionice je predstavljanje i bliže upoznavanje učenika zrenjaninskih škola sa nemačkim jezikom i kulturom, prvenstveno kroz igru i zabavu, kao i međusobno druženje učenika, kroz njihovu komunikaciju na nemačkom jeziku.

Radionice će se održavati u velikoj sali biblioteke prema ugovorenim terminima i planu koji realizatori radionica dogovore sa osnovnim školama u Zrenjaninu.

20171104_113840