“Međuprostor “.

U Savremenoj galeriji Zrenjanin, otvorena je izložba pod nazivom “Međuprostor “. Umetnice Milena Putnik, Nevena Popović, Ana Piljić Mitrović i Mirjana Odić izražavaju se u različitim medijima i prepoznatljivim poetikama, koje će se međusobno povezivati kroz zadati koncept MEĐUPROSTORA postavkom u galerijskom prostoru. 

Potreba da umetnost ne bude sama sebi dovoljna, nego upravo da stvara fini moćni međuprostor univerzalnih vrednosti postojanja, ono je što ovim projektom umetnice žele da istraže. Građenjem zajedničkog međuprostora čuva se bogatstvo različitosti i potvrđuje uzajamno uvažavanje. U stalnoj egzistencijalnoj nužnosti umetnik je primoran da traži i pronalazi međuprostore za iskazivanje svojih umetničkih težnji. Gradeći tako mrežu međuprostora, od ličnog do univerzalnog, umetnik stvara finu strukturu uzajamno povezanih međuprostora u kojima zajedno sa drugima stvara novo iskustvo i zajednički međuprostor kao vrednost za sebe.

U tom smislu, na svakoj izložbi ove umetnice imaju i goste umetnike iz mesta u kojima je izložba prethodno održana. Ovom prilikom su to umetnici iz Vranja, Vesna Zarev i Marko Veljković Krapa koji će se sa po jednim svojim radom pridružiti umetnicama na izložbi u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Izložbu će svi zainteresovani posetioci biti u mogućnosti da pogledaju od ponedeljka, 2. novembra od 19 časova, pa sve do 2. decembra 2020. godine.