Postavljen natpis “Zrenjanin” i grb grada na dve kružne raskrsnice.

Ćirilični natpis “Zrenjanin” i grb grada dočekuju od danas sve one koji ulaze u naš grad iz pravca Bagljaša ili od glavne autobuske stanice. Naime, po ugledu na neke druge sredine, ali uz uvažavanje njegove specifičnosti, na dve kružne raskrsnice postavljen je natpis belim slovima, na plavom nosaču i uz njega grb. Utisak upotpunjuje i gradska zastava na jarbolu, tako da ulazak u urbanu zonu grada od danas za sve putnike izgleda nešto drugačije nego do sada.

Ulaze u grad na ukrštanjima sa tranzitnim putem oko Zrenjanina (“Obilaznica”), uz uređene kružne raskrsnice, koje održava JKP “Čistoća i zelenilo”, krase i državne zastave Republike Srbije. One su postavljene na Bagljašu, ulazu u industrijsku zonu “Jugoistok” i na Temišvarskom drumu, gde je nedavno puštena u saobraćaj deonica obilaznice, s novim mostom preko Begeja. 

Za pripremu, izradu i montažu natpisa “Zrenjanin” zaslužna su zrenjaninska preduzeća “Bodax tim” i “Diginet”. Slova i grb izrađeni su od alu-bond pleksiglasa, materijala koji garantuje postojanost i trajnost u dužem vremenskom periodu. Natpis neće biti osvetljen, jer tako nešto ne dozvoljavaju propisi. Smatra se da bi to odvlačilo pažnju učesnika u saobraćaju i umanjilo koncentraciju tokom vožnje u kružnom toku, pa je, u međuvremenu, isključena rasveta i tamo gde je ranije postojala, kao što je slučaj sa natpisom na ulazu u Novi Sad.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs