Očitavanje se vrši svakog radnog dana od 8 do 14 časova do 25. aprila.

Nakon podele martovskih računa nastavljeno prvo redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Zrenjaninu i 8 naseljenih mesta. Očitavanje se vrši svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Desetog aprila je nastavljeno prvo redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Zrenjaninu, Knićaninu, Čenti i Belom Blatu, a otpočelo je u Lazarevu, Aradcu, Lukićevu, Ečki i Melencima. Očitavanje vodomera vršiće se do 25. aprila, a biće nastavljeno u maju nakon podele računa za april mesec.

Prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera započeto je 12. marta i trajalo je do 25. marta, kada je usledio privremeni prekid zbog podele računa za mart mesec. U pomenutom periodu završeno je očitavanje vodomera u Stajićevu, Banatskom Despotovcu, Kleku i Botošu.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu, u Zrenjaninu i 8 naseljenih mesta, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju i jave stanje vodomera, ili ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer kontaktiraju Službu očitavanja vodomera na telefon 535-773 i dogovore termin ponovne posete čitača.

Svi korisnici koji u navedenom terminu ne budu kod kuće mogu obaveštenje o stanju vodomera da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici mogu da prijave stanje svojih vodomera, u periodu od 20. do 25. aprila u 12 časova, na tri načina: Telefonom svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344, SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č), slanjem mejla: na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i mesto stanovanja i stanje vodomera.
Prvo redovno očitavanje vodomera obuhvata sve korisnike, osim pravnih lica i korisnika u kolektivnom stanovanju čiji se vodomeri očitavaju svakog meseca.

Svi korisnici kojima, u periodu od 10. do 25. aprila, budu očitani vodomeri biće na aprilskim računima zaduženi na osnovu očitanog stanja, dok će ostali korisnici biti zaduženi akontativno, odnosno na osnovu prosečne potrošnje u proteklom vremenskom periodu. Obaveštenje o načinu zaduženja (očitano stanje, javljeno stanje ili akontativno) nalazi se na računu za usluge preduzeća.