Iz Zrenjanina do medalje.

Simboličnim pokretanjem sata na Trgu slobode, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas su označili početak odbrojavanja – 100 dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u tekućoj godini, Evropskog prvenstva u košarci za seniorke, koje naša zemlja organizuje zajedno sa Letonijom. Istovremeno, odbrojavanje je počelo i u Nišu i Beogradu, takođe gradovima domaćinima šampionata. Zrenjanin je domaćin grupe “D”, u kojoj će igrati reprezentacije Rusije, Belorusije, Belgije i Srbije, a prve utakmice u “Kristalnoj dvorani” na programu su 27. juna – šampionat otvaraju Rusija-Belgija (17.45 časova) i Srbija-Belorusija (20.30 časova).

Na centralnom gradskom trgu organizovan je “košarkaški dan”, postavljen je košarkaški teren za basket 3×3 na kom su od prepodnevnih časova igrale devojčice, montirana je konstrukcija sa satom za odbrojavanje, zid podrške našim reprezentativkama, info tabla sa informacijama u vezi sa Evropskim prvenstvom. Predstavljena je u Zrenjaninu i Nišu i maskota šampionata, mačji duo “Pik en Rol”, dok je u Beogradu izložen pehar namenjen prvakinjama Evrope.

Porukama “Iz Zrenjanina do medalje” i “Napred plave, Idemo zajedno do medalje” na zidu podrške, gradonačelnik Janjić i pokrajinski sekretar Batez izrazili su uverenje da naša reprezentacija u gradu na Begeju počinje pohod na novu evropsku medalju. Gradonačelnik je rekao da je gradu Zrenjaninu pripala velika čast da bude domaćin ovako velikog takmičenja, ali da je to i značajna obaveza da sve tokom šampionata funkcioniše u najboljem redu.

“Ovo je najveće takmičenje koje će ove godine biti organizovano u Srbiji. Veliko mi je zadovoljstvo što smo uopšte imali priliku da se kandidujemo, da budemo u konkurenciji i da postanemo jedan od gradova domaćina ovog prvenstva. Naša reprezentacija igra u Zrenjaninu, mislim da je to sjajno, verujem da će hala biti puna, a naravno, za ovih sto dana, mora još puno toga da se uradi i pripremi, da bi sve proteklo kako treba”, poručio je gradonačelnik, uz uverenje da će Zrenjanin i Zrenjaninci biti pravi domaćini, i našoj i ostalim reprezentacijama.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sa zadovoljstvom je prihvatio poziv gradonačelnika Janjića da zajednički obeleže ovaj svečani trenutak i još jednom istakao dobru saradnju između sekretarijata na čijem je čelu i Grada Zrenjanina, na realizaciji brojnih projekata u oblasti sporta.

“Posebno nam je drago što će Zrenjanin biti jedan od domaćina ovog velikog takmičenja, ovo je grad sporta, koji je dao veliki broj olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona i osvajača medalja. Kada je u pitanju košarka, bilo muška ili ženska, uvek su prisutne velike ambicije, a ovo prvenstvo je značajno i zbog toga što se dešava u predolimpijskoj godini. Poslednjih godina naša ženska košarka postigla je izvanredne rezultate i osvojene medalje obavezuju da i na sledećoj olimpijadi postignemo što bolji rezultat, tako da i ovo takmičenje dolazi u pravo vreme”, istakao je Batez i dodao da kroz ovo, kao i sva takmičenja koja je grad Zrenjanin poslednjih godina organizovao, postoji veliko razumevanje i podrška razvoju sporta.

Još je rekao da svako veliko takmičenje pruža priliku i da se obnove objekti sportske infrastrukture, te da se, obnovom Gradskog stadiona u Zrenjaninu, stvaraju uslovi da naš grad u narednom periodu bude domaćin takmičenja u različitim sportskim granama, po najvišim standardima.

Preuzeto sa: www.zrenjanin.rs