„Matura 2019“.

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu u sklopu projekta ”Matura 2019” u petak 10. maja u 12,00 časova, održaće predavanje završnim razredima u Srednjoj tehničkoj školi u Zrenjaninu, ul. Stevice Jovanovića br.50.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova započeli su sa realizacijom projekta „Matura 2019“, čiji je cilj povećanje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija. U sprovođenje sportskih aktivnosti, kulturnih i drugih manifestacija koje će biti organizovane tokom završetka školske godine uključeni su predstavnici lokalne zajednice, školske uprave, centara za socijalni rad i druge institucije kako bi obeležavanje kraja školske godine proteklo što bezbednije.

Tokom ovog projekta policijski službenici maturantima će održati predavanja o štetnosti konzumiranja alkohola i droga i apelovati na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova. Takođe, policija je i prethodnih godina sprovodila projekat „Matura“ i može se reći da je dao dobre rezultate tako da za vreme i nakon matruskih večeri, na području koje pokriva Policijska uprava Zrenjanin nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.

U dane završetka školske godine, proslava matura i drugih manifestacija policija će pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.