Donacija grada vredna 5 miliona dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je sa saradnicima posetio JKP “Čistoća i zelenilo” i tom prilikom uručio donaciju Grada Zrenjanina, više od dvadeset kompleta profesionalnih motornih kosačica i trimera ovom preduzeću, koje će biti predate na upotrebu predstavnicima seoskih mesnih zajednica, kako bi u narednom periodu naseljena mesta na teritoriji grada bila uređenija.

Ukupna vrednost donacije je 5 miliona dinara.

“Nisam zadovoljan kako izgleda grad, ni naša sela, te smo zajedno sa prvim ljudima naših naseljenih mesta došli do rešenja. Žalili su se ljudi da nemaju dobru opremu da održavaju centar, ulice, groblja i zato je Grad Zrenjanin sa JKP “Čistoća i zelenilo” obezbedio ovu donaciju vrednu 5 miliona dinara kao pomoć svakom naseljenom mestu našeg grada“, rekao je Janjić.

Primopredaji motornih kosačica i trimera prisustvovali su predstavnici mesnih zajednica koji su ovom prilikom istakli zadovoljstvo što će njihova sela biti uređenija i čistija. Naročito što su prolećni radovi na uređenju travnih površina otežani, zbog obilnih padavina u proteklim danima. Mehanizacija je dotrajala i svaka nova donacija je dobrodošla, moglo se čuti od predstavnika mesnih zajednica.

“U Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ danas je stiglo 24 kompleta za košenje, kao donacija Grada Zrenjanina, svedoci smo da su radovi na terenu otežani zbog obilnih padavina, očekujemo da se vremenske prilike stabilizuju, kada će sve raspoložive ekipe biti na terenu, i ubrzano će se odvijati radovi na košenju travnih površina”, rekao je u obraćanju prisutnim medijima direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić koji je i napomenuo da se trava konstantno kosi po nalogu nadzora iz grada i po redovnom programu ovog preduzeća.