Zbog radova Elektrodistribucije problemi u vodosnabdevanju u čitavom gradu i četiri naseljena mesta.

Prema najavama iz Elektrodistribucije Zrenjanin za danas (nedelju 14.05.2017. godine) planirani su radovi na trafostanici koja obezbeđuje električnu energiju za rad bunarskih pumpi koje snabdevaju grad vodom, kao i radovi na elektro mreži u četiri naseljena mesta Kleku, Farkaždinu, Mihajlovu i Jankov mostu. Svi radovi su planirani u vremenskom intervalu od 7,30 do 13,30 časova.
Sa elektrodistribucijom je dogovoreno da obezbede alternativno snabdevanje električnom energijom, pa se očekuje da će do prekida vodosnabdevanja u gradu doći u periodu isključenja trafostanice sa elektro mreže koji će trajati do momenta uključenja alternativnog napajanja trafostanice i ponovnog uspostavljanja rada bunarskih pumpi u punom kapacitetu, odnosno od 7 do 8 časova.

Do prekida vodosnabdevanja doći će i prilikom završetka radova kada će se isključiti alternativno napajanje da bi se trafostanica ponovo priključila na elektro mrežu, i trajaće od 13 do 14 časova. Dok traju radovi na trafo stanici moguće je da dođe do pada pritiska u mreži i manjih prekida vodosnabdevanja što će zavisiti od kvaliteta alternativnog snabdevanja električnom energijom.
Tehnička služba i služba elektroodražavanja JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće u pripravnosti tokom vremena izvođenja radova i ukoliko dođe do većih problema sa alternativnim snabdevanjem biće uključeni agregati koji će obezbediti električnu energiju za rad bunarskih pumpi.

U pomenutim naseljenim mestima za vreme izvođenja radova doći će do prekida napajanja električnom energijom što će usloviti i prekid rada bunarskih pumpi koje snabdevaju ova mesta vodom, pa će meštani biti i bez struje i bez vode od 7,30 do 13,30 časova. Uredno vodosnabdevanje biće uspostavljeno odmah po završetku radova Elektrodistribucije i uključenja struje. Naseljeno mesto Klek poseduje vodotoranj, pa se pozivaju meštani da racionalno troše vodu kako bi je bilo dovoljno za vreme dok traje izvođenje radova Elektrodistribucije.

petkus baner