Saopštenje GrO SPS Zrenjanin.

Danas su mladi Socijalisti položili venac ispred GrO SPS Zrenjanin, na spomenik svim borcima i žrtvama Drugog svetskog rata koji su poginuli u borbi za oslobađanje Zrenjanina. Na ovaj način obeležen je Dan pobede nad fašizmom i ujedno odata počast poginulim borcima.

Socijalistička partija Srbije oduvek neguje tradicije Narodnooslobodilačke borbe i ne zaboravlja one koji su dali život za slobodu i pravdu,za bolju budućnost svojih potomaka. Drugi svetski rat na teritoriji nekadašnje Jugoslavije zaršen je 6 dana kasnije, 15. maja 1945. godine. Žrtve u našoj zemlji premašile su milion, a razaranja su bila ogromna. Usledio je period obnove i izgradnje, velikog entuzijazma za oporavak, a onda i napredak.

Ovaj dan, od 1985. godine slavi se i kao Dan Evrope, što mi socijalisti razumemo kao afirmaciju naših programskih ciljeva – slobode, ravnopravnosti, solidarnosti socijalne pravde, internacionalizma, ali i borbe za bolje uslove rada i prava svih koji žive od svog rada. U ekonomskim i političkim uslovima u kojima živimo danas, ta je borba potrebnija nego ikad.

MI STOJIMO POSTOJANO !!!
DO POBEDE!!!