Softverski razvojni centar u Zrenjaninu spreman za rad na tehnologijama poslednje generacije.

Kompanija LANACO otvorila je vrata talentovanim studentima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina sa idejom njhovog šireg upoznavanja sa radom na tehnologijama posljednje generacije i poboljšanja njihovih praktičnih veština. Osam studenata završnih, osnovnih i master, studija provelo je nekoliko dana u LANACO Tehnološkom centru radeći na razvijanju softverskih i sistemskih rešenja koja omogućavaju upravljanje velikim brojem podataka, visoku pouzdanost, modularnost, te istovremeni rad velikog broja korisnika.

U narednom periodu zahvaljujući saradnji sa Tehničkim fakultetom Mihajlo Pupin iz Zrenjanina i Gradom Zrenjanin LANACO će nastaviti da kroz transfer znanja o tehnologijama posljednje generacije doprinese unapređenju razvoja Akademske zajednice sa željom da mladi talentovani kadrovi na vreme i na pravi način dođu u kontakt sa poslednjim IT dostignućima, te da se pomere granice mogućnosti za kreiranje IT inovacija koje su danas aktuelne.

Zrenjanin fotka
“Veliko mi je zadovoljstvo što mi je pružena prilika da budem deo jedne ovako kvalitetne inicijative i regionalno uspešne IT kompanije. Zaista nam je velika čast što smo došli u Banjaluku na usavršavanje i upoznavanje sa mentorima koji će nas u narednom periodu voditi kroz magični svet IT dostignuća na globalnom nivou, pomoći nam da se na najbolji način profilišemo i na pravi način se odredimo prema razvoju u sigurno danas najperspektivnijoj grani industrije”, poručio je Velibor Premčevski, student master studija Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, smer Informacione tehnologije.

Kompanija LANACO ide u korak sa savremenim IT inovacijama i tehnologijama budućnosti i prateći trendove  razvija i buduće kadrove.

“Ovo je bio moj prvi ozbiljniji susret sa savremenim tehnologijama poslednje generacije. Drago mi je što je kompanija LANACO prepoznala potencijal u nama i pružila nam jedinstvenu priliku da učimo od najboljih, da kroz naše angažovanje pomognemo, našem Gradu da postane još uspešniji u IT industriji i na kvalitetan način promovišemo rad u industriji budućnosti među našim vršnjacima u Zrenjaninu, poručio je Predrag Čolić, apsolvent Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, smer informacione tehnologije.