Mitrović: Priznanja nas obavezuju da u narednom periodu budemo još bolji.

Na svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ predsedniku Skupštine grada Zrenjanina Oliveru Mitroviću je uručeno priznanje Kapetan Miša Anastasijević za unapređenje lokalne samouprave.

Tom prilikom predsednik skupštine je rekao da je velika čast, imajući u vidu dosadašnje nagrađene, biti laureat nagrade Kapetan Miša Anastasijević.

„Svako priznanje ili nagrada je veoma značajna , jer predstavlja dokaz uspešnosti vašeg dosadašnjeg rada. Ova priznanja nas obavezuju da u narednom periodu budemo još bolji, uspešniji i da dodatno unapredimo naš grad“ – naglasio je Mitrović.

Dodela priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” organizuje se u okviru projekta “Put ka vrhu”, koji je nastao pre 18 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Pored Srbije, projekat se od 2016. godine provodi i u Republici Srpskoj.Odluku o dodeli priznanja donosi žiri, kojim predsedava prof. Radovan Pejanović, sa Univerziteta u Novom Sadu. Ustanovljeno priznanje (Plaketa i Zlatnik sa likom velikog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka, dunavskog Kapetana Miše Anastasijevića) umetničko je delo akademskog vajara iz Beograda Ljubiše Mančića.

sns