Radna poseta.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je danas Zrenjanin. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić održao je u svom kabinetu radni sastanak sa ministrom Ružićem na kom je bilo reči o radu lokalne uprave kao i o aktivnostima Ministarstva.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Janjićem, ministar Ružić je predsedavao Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor i održao sednicu te komisije u Baroknoj sali Gradske kuće kojoj su prisustvovali načelnici svih upravnih okruga Republike Srbije. Glavna tema sednice bila je novousvojeni trogodišnji Akcioni plan za zapošljavanje inspektora. Ministar Ružić je istakao da je često na terenu kako bi video sa kakvim se izazovima suočavaju lokalne samouprave.

Na sastanku je između ostalog bilo reči o Zakonu o teritorijalnoj organizaciji koji je priveden kraju, kao i o stručnom usavršavanju koje je u skladu sa Zakonom o nacionanoj akademiji za javnu upravu po prvi put omogućeno i službenicima u jedinicama lokalne samouprave.  

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić tokom današnjeg boravka u Zrenjaninu obišao je JKP “Čistoća i zelenilo” gde se sastao sa direktorom Zoranom Protićem koji je upoznao ministra sa radom i funkcionisanjem preduzeća.

Nakon obilaska, Ružić je istakao da je JKP “Čistoća i zelenilo” veoma uspešno u svom dosadašnjem radu kao i da 2019. godina protiče u velikom investicionom zamahu.

Direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Zoran Protić se zahvalio ministru na poseti a zatim je istakao da je Čistoća ove godine obnovila vozni park i najavio je da je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu i dodao da je 2019.godina bila izuzetno uspešna ali i da će se u narednom periodu JKP “Čistoća i zelenilo” truditi da na najbolji način izvršava svoje osnovne delatnosti a to su: iznošenje i deponovanje komunalnog otpada, održavanje javno prometnih površina, održavanje javno-zelenih površina  i pogrebna delatnost.