Tema ovogodišnje Noći Hari Poter knjiga je Tročarobnjački turnir.

Ove godine, širom sveta, ljubitelji Harija Potera i čudesnog Hogvorts sveta magije, proslaviće Međunarodnu noć Hari Poter knjiga prvog četvrtka u februaru.

Izdavačka kuća „Evro Book” u saradnji sa Dečjim odeljenjem Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj”, Izdavačkom kućom „Čarobna knjiga” i Gradskom narodnom bibliotekom “Žarko Zrenjanin” upriličiće druženje 6. februara sa starim i budućim fanovima Harija Potera, ljubiteljima fantastike i svima koji žele da budu deo ovog globalnog događaja. Tema ovogodišnje Noći Hari Poter knjiga je Tročarobnjački turnir.

Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke pripremilo je celodnevni program, a posetioci mogu da odaberu jednu ili više aktivnosti u kojima bi voleli da učestvuju. Neke od njih su: Kviz za osnovce: turnir učenika zrenjaninskih škola; Kviz za ljubitelje svih uzrasta od 18h; Bojimo čudesni Hogvorts svet: za ljubitelje-početnike (celodnevna aktivnost za najmlađe); Rešavamo Poter osmosmerku (celodnevna aktivnost); Maskiraj se: obuci kostim i napravi svoj selfi u Biblio Hogvortsu (tokom čitavog dana); Otkrivamo šta se krije u Magičnom kolačiću…

Posetioce i uspešne učesnike u kvizu očekuju nagrade.

Serijal knjiga o Hariju Poteru ubraja se u najprodavanije romane za decu i tinejdžere.Prvih sedam knjiga objavljeno je od 1997. do 2007. godine, a osma „Hari Poter i ukleto dete” 2016. godine. Ove hit knjige prodate su u pola milijarde primeraka u preko 200 zemalja. Prevedene su na 80 svetskih jezika i na osnovnu njih nastalo je osam popularnih filmskih ostvarenja.