Svi sadržaji će biti besplatni za publiku.

U Klub salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održana je konferenciji za novinare povodom manifestacije „Muzeji za 10“ i Evropske noći muzeja, na kojoj su učestvovali predstavnici ustanova kulture koje ove godine učestvuju u manifestacijama “Muzeji za 10” i Evropskoj noći muzeja.

Manifestacija „Muzeji za 10“ trajaće od 13. do 19. maja 2019. godine. U ovom periodu biće obuhvaćeni Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja. Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja ove godine obeležavaju se istog dana – u subotu, 18. maja. Takođe, ove godine je u Evropskoj noći muzeja izmenjena satnica pa će tako programi biti dostupni publici u terminu od 16 do 24 časa.


Programi će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, a ovogodišnji učesnici su: Narodni muzej Zrenjanin, Savremena galerija Zrenjanin, Kulturni centar Zrenjanina, Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Horski festival “Slobodan Bursać”, Kultur kick i Zrenjaninska biskupija. Takođe, Noć muzeja će biti obeležena i u Domu omadine u Lazarevu.

Svi sadržaji će biti besplatni za publiku.