Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u sredu, 8. juna i četvrtak, 9. juna održaće se nove radionice ciklusa "Mali čovek-Veliki čovek" pod nazivom „Konflikti, ružne reči i sve te ostale stvari".Radionice su namenjene osnovcima uzrasta od 9 do12 godina. U sredu, 8. juna  gosti biblioteke biće učenici OŠ "Dr Jovan Cvijić" od 16 časova, a u  sredu učenici OŠ"Petar Petrović Njegoš", od 15 časova.
Uz decu iz zrenjaninskih osnovnih škola, u radionicama učestvuju i njihove bake i deke, i bake i deke Gerontološkog kluba Zrenjanin.

Voditelj radionica je bibliotekarka Tanja Ćirić, prof. Srpske književnosti i jezika.

Ciljevi radionica su razvijanje empatije između naših najmlađih i najstarijih sugrađana, razvijanje pozitivnih životnih vrednosti (u slučaju ove radionice to su tolerancija i rešavanje konfliktnih situacija, razvijanje svesti o posebnosti svakog pojedinca), razvijanje čitalačkih navika, upoznavanje sa pojmom biblioterapije.

BUS COMPUTERS

Polazište za radionicarski rad, kao i na prethodnom radionicama, biće knjiga. Ovoga puta to je knjiga Ju Nesbea „Doktor Proktorov prdiprah", svetski bestseler evropske dečije književnosti.
Knjigu prati izložba Evropske dečije književnosti (Norveška je prva zemlja koju predstavljamo), koju organizuju izdavačke kuće Kreativni centar i Odiseja.