Saopštenje JKP “Čistoća i zelenilo”.

“Male divlje deponije koje se stvaraju oko kontejnera za odlaganje kućnog komunalnog otpada, i dalje predstavljaju veliki problem jer se konstantno pojavljuju na novim, ali i na starim, očišćenim lokacijama”, rekla je Danijela Tančić, PR JKP “Čistoće i zelenilo”.

“Radnici našeg preduzeća mini divlje deponije uklanjaju svakodnevno, tokom dana i noći jer se pored kontejnera nalaze velike količina otpada, a i cilj nam je da naš grad bude čist i uredan. Njihovo uklanjanje iziskuje dosta vremena i nepohodno je angažovanje ljudstva i mehanizacije”, dodala je Tančić.

“Svi se moramo zajednički uključiti u rešavanje ovog problema, kako bismo živeli u čistom i uređenom gradu, što je u interesu svih nas. Apelujemo još jednom na građane da kabasti otpad ne odlažu oko kontejnera i na mesta koja za to nisu predviđena. Odlaganje komunalnog kabastog otpada na gradskoj deponiji je besplatno za fizička lica, svaki dan u periodu od 7 do 19 časova”, istakla je Tančić.

Radnici ovog komunalnog preduzeća, danas su radili na detaljnom uređenju površina na staroj koloniji, nakon čega su uređene površine dobile lep i uredan izgled.